логін / реєстраціяMenu

Справа харківського «Беркуту»: суд видав дозвіл на арешт двох спецпризначенців

19.09.2017 | www.5.ua

Судді Шевченківського районного суду видали дозвіл на затримання двох колишніх працівників харківського «Беркута». Йдеться про Віталія Гончаренка та Олександра Костюка, які ще в квітні цього року втекли до Росії, передає «5 канал».

За даними слідства, вони разом зі ще двома колишніми «беркутівцями», Олександром Бєловим та Володимиром Ріяком, причетні до низки злочинів під час Революції Гідності. Зокрема, йдеться про напад на журналістів «Громадського телебачення» у січні 2015 року на Харківщині.

«За діючим законодавством такий дозвіл дається саме на підготовчих судових засіданнях. Нарешті сьогодні, коли з’явилися захисники і один із обвинувачених, ми почули від суду таке рішення», – пояснює прокурор Олександр Ковальчук.

Чергове засідання у цій справі знову не відбулося: з чотирьох фігурантів на нього з’явився лише один підозрюваний – Володимир Ріяко. А Олександр Бєлов, зі слів його адвоката, уже зо два місяці не виходить на зв’язок.

«Щодо ще одного підозрюваного – Бєлова, який не з’явився і щодо якого немає відомостей, що він перетнув кордон з Росією, то на даний момент навіть не порушено прокуратурою такої процедури», – зазначає представниця постраждалих Євгенія Закревська.

Зауважимо, що наступного разу судді спробують розглянути цю справу 2 листопада.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація