логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану. У ГПУ анонсували оголошення нових підозр

18.09.2017 | tyzhden.ua

Генеральна прокуратура планує повідомити про нові підозри щодо ряду епізодів про розстріл Майдану виконавцям та організаторам злочинів. Про це заявив начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

«За низкою епізодів готуються повідомлення про підозри, але я поки їх не можу озвучувати, це рішення приймається слідчим прокурором. Ведеться системна робота, починаючи із виконавців і закінчуючи тим, кого ми підозрюємо в організації цих злочинів», – наголосив він.

Горбатюк стверджує, що ухвалення остаточних рішень у справах Майдану «гальмує» суд.

«Є одне кримінальне провадження за одним епізодом – з липня 2014 року розглядається справа за фактом побиття журналіста Веремія, що передувало його убивству. Три роки у цій справі немає остаточного рішення. Ми у цих випадках реагуємо, направляємо, там, де є порушення, дійсно, ми бачимо ознаки порушення суддями, – ми направляємо скарги до Вищої ради правосуддя. Саме їх позиція може показати іншим, що не можна порушувати закон. З восьми наших скарг, які ми надіслали цього року, ще жодна не призначена до розгляду і невідомо, коли буде призначена», – сказав начальник Департаменту спецрозслідувань ГПУ.

Серед підозрюваних у справі про розстріли на Майдані – перші особи України того часу.

За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали 2,5 тис. осіб, з них 104 загинули.

Телеканал 112

15.09.2017

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація