логін / реєстраціяMenu

Про побиття студента-сироти поліцією

14.09.2017 | Тетяна Балагуда | te.20minut.ua

З важкими травмами голови у нейрохірургічному відділені Тернопільської університетської лікарні вже більше місяця лежить сирота, студент 1 курсу педуніверситету Андрій Жолобчук. За словами хлопця, його нещодавно побили правоохоронці.

Інформацію з проханням допомогти сироті опублікував в соцмережі Facebook голова Обласного благодійного фонду «Майбутнє сиріт» Андрій Назаренко.

Ми відвідали Андрія у лікарняній палаті. Хлопець – вихованець Коропецького будинку-інтернату. На початку серпня потрапив до лікарні у важкому стані. На сьогоднішній день він не ходить і говорити йому важко. Сказати зміг тільки пару слів. Хлопець підтвердив, що його побили представники правоохоронних органів біля ресторану «Шинок» в Березовиці. Чому били – не говорили.

В лікарні ми зустріли мешканку Великої Березовиці Зою Сою, яка прийшла провідати хлопця. Жінка познайомилася з ним за збігом обставин – Андрій ще до початку навчання просився у неї пожити.

Після інциденту 9 серпня студент прийшов до пані Зої. Жінка розповіла, що хлопець був побитий, але при свідомості, і розповів їй, що сталося. Вона викликала швидку і його доправили до обласної лікарні. В поліцію не зверталася, бо вагалася – хлопчина був напідпитку.

– У нього були обдерті штани, коліна пообдирані, – згадує пані Зоя. – Прийшов до хати і сказав: «Тьотя Зоя, мене побили, поліція, 4 чоловік. Побили мене, а потім тягали по асфальті».

Як розповів Андрій Зої Сої, продавниця цілодобового магазину, який розташований біля «Шинка» в Березовиці, викликала правоохоронців через поведінку одного із покупців. Останній втік з місця події, а поліція, яка приїхала на виклик, накинулись на Андрія та його друга, нічого не запитуючи та не пояснюючи. Андрій також розповідав жінці, що після розправи полісмени взяли його під руки, привели до його товариша і запропонували підвезти обох додому, але вони відмовились.

Студент потравив у лікарню у важкому стані, розповів закріплений лікар-нейрохірург хлопця Олександр Квасніцький. Андрій був у комі другого ступеня з симптомами, які загрожували життю.

– Він мав важку травму голови, – каже нейрохірург. – Зараз загроза для життя минула, але розлади все ще досить значні. Тобто він фактично лежачий. Йому потрібна тривала реабілітація.

Чи відновляться всі функції організму, важко передбачити, додає лікар. Розлади мають тенденцію зменшитись, але наскільки – невідомо. На сьогоднішній день хлопця планують перевести в реабілітаційний центр. Всі витрати на лікування, як зазначив Олександр Квасніцький, – покриває на 90% держава. Решту – ті, кому не байдужа доля хлопця.

Як повідомили у прес-службі патрульної поліції Тернополя, 9 серпня, близько 01:50 години патрульні поліціянти отримали повідомлення, що на вулиці Микулинецькій невідомий чоловік в нетверезому стані поводить себе неадекватно. Прибувши на виклик, патрульні виявили групу осіб, які мали явні ознаки алкогольного сп’яніння та сперечалися між собою Проте, побачивши правоохоронців, особи заспокоїлися. Конфлікт мирним шляхом вирішили на місці. Від написання заяв учасники події відмовилися. Після чого, патрульні поліціянти продовжили несення служби. Наступного дня на спецлінію «102» надійшло повідомлення лікаря університетської лікарні про те, що до лікарні доставлений громадянин з тілесними ушкодженнями, який був учасником описаної події. За даним фактом працівники патрульної поліції проводять службове розслідування, також перевірку проводить обласна прокуратура.

Як повідомила прес-секретар прокурора області Леся Гурецька, прокуратура розпочала кримінальне провадження 9 серпня 2017 року за фактом побиття студента Тернопільського вузу. Проводяться першочергові слідчі дії для встановлення осіб, причетних до даного злочину. Розслідування триває.

13.09.2017, 16:40


Дивиться також сюжет телеканалу ЧП.INFO:

13.09.2017, 21:20

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація