логін / реєстраціяMenu

Начальника Дрогобицького відділу поліції звинуватили у побитті затриманих

13.09.2017 | www.ukrinform.ua

Інженер-конструктор Іван Пагута заявляє, що начальник Дрогобицького відділу Нацполіції у Львівській області Андрій Білас завдав тілесних ушкоджень йому та його батькові після затримання за підозрою у вчиненні квартирних крадіжок.

Про це він розповів під час прес-конференції в «Укрінформі» «Презумпція винуватості. Чому у правоохоронних органах підозрюваних переслідують і карають фізично?».

Він розповів, що 2 вересня поточного року він разом зі своїм братом Юрієм Пагутою та батьком Мирославом Пагутою були у місті Дрогобичу на Львівщині у справах оформлення спадщини. Того дня їх затримали співробітники карного розшуку місцевої поліції за підозрою у вчиненні квартирних крадіжок. При цьому в ході допиту з’ясувалося, що затриманим уже інкримінують підпал машин у місті Трускавцю, потім – пошкодження чужого майна у місті Стрию і навіть роботу на ФСБ Російської Федерації.

«Під час допиту начальник Дрогобицької поліції Білас, який прибув у супроводі місцевого прокурора Юрія Малахівського, опізнав в мені якогось старшого лейтенанта і називав якісь прізвища, які мені не відомі. Опери допитували нас, якщо це можна так сказати, а насправді – чинили тортури, не давали води, заставляли роздягатися… Найменше, що зі мною чинили опери, – це плювали мені в обличчя. Те саме робили з моїми родичами. Начальник Дрогобицької поліції Андрій Білас завдавав мені ударів у голову та у пах. При цьому це відбувалося в присутності місцевого прокурора», – розповів Пагута.

Він додав, що слідчий Дрогобицького відділення поліції Михайло Романський не вів протокол допиту, а відповідно – не оформлював слідчі дії у передбачений законом спосіб.

Родина Пагут розповіла, що у Дрогобицькому відділенні поліції їх протримали 14 годин, після чого відпустили без речей, грошей та паспортів.

«Коли нас врешті випустили, то вилучили, а насправді вкрали, всі особисті речі. Забрали верхній одяг, взуття, оргтехніку, паспорти та гроші і викинули нас на вулицю в тапочках о 4 ранку», – зазначив Пагута.

Він також розповів, що поскаржився на дії начальника Дрогобицького відділу Нацполіції  Андрія Біласа до Генпрокуратури, однак наразі відповіді іще не отримав.

«Укрінформ» попросив прокоментувати інцидент начальника Дрогобицького відділу Нацполіції у Львівській області Андрія Біласа.

Він підтвердив, що працівники поліції допитували родину Пагут як свідків у справі про квартирні крадіжки. «Так, ми затримували Пагут. Це був батько і два сини… Вони були доставлені у відділ, і з’ясовувалися всі обставини, ми взяли їхні дані, речі і допитували в кримінальному провадженні як свідків», – сказав він.

Білас також спростував розповідь Івана Пагути про роздягання догола та побиття його і його батька у Дрогобицькому відділенні Нацполіції.

«Це повна нісенітниця. Я не можу вам такого сказати. Ми проводили огляд», – прокоментував він.

Поліціянт також стверджує, що особисті речі у родини Пагут були вилучені слідчим у рамках кримінального провадження. При цьому він не зміг пояснити, чому в людей, які проходять як свідки у кримінальній справі, відібрали паспорти, гроші та особисті речі.

«Їм повинні вручити повістки про явку на допит. Вони повинні з’явитися до слідчого, і він їм усе роз’яснить», – резюмував Білас.

12.09.2017

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація