логін / реєстраціяMenu

На Сумщині виявлені так звані «реабілітаційні центри»

08.09.2017 | www.gp.gov.ua

Сумською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом незаконного позбавлення волі та катування нарко- та алкозалежних громадян.

Встановлено, що групою осіб створено так звані «реабілітаційні центри» для лікування та реабілітації відповідної категорії громадян, у яких окремі особи утримувались проти власної волі. За перебування в такому закладі організатори отримували від «пацієнтів» чи їх родичів від 5 до 10 тис. грн щомісячно.

Сьогодні, 8 вересня 2017 року, в рамках кримінального провадження прокуратурою спільно з поліцією проведено 13 санкціонованих трусів за місцем проживання кураторів і персоналу та в двох «реабілітаційних центрах», які розміщені в приватних будинках на околиці м. Сум. У одному «центрі» проходили нібито курс реабілітації від наркотичної та алкогольної залежності 17 осіб, в іншому – 14. Під час трусів виявлено та вилучено грошові кошти, документи, препарати, заборонені у вільному обігу тощо.

На цей час з’ясовуються всі обставини, за яких потерпілі потрапили до «центрів», умови їх нібито реабілітації, а також застосування до них фізичного або психологічного насилля. Вирішується питання про затримання куратора та трьох «співробітників реабілітаційного центру» в порядку ст. 208 КПК України.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) КК України.

Довідково: санкція найтяжчої статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Прес-служба прокуратури Сумської області

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація