логін / реєстраціяMenu

Суд продовжив арешт п’ятьом фігурантам «справи 2 травня» в Одесі

30.08.2017 | tyzhden.ua

Судова колегія у місті Чорноморську, що розглядає «справу 2 травня» (в частині подій на Грецькій площі), відхилила клопотання сторони обвинувачення про відвід суддів, однак задовольнила клопотання прокуратури про тримання під вартою п’ятьох фігурантів цього кримінального провадження. Про це повідомила представниця прес-служби Одеської обласної прокуратури Наталя Хорунжа.

«Судова колегія під головуванням Олега Семенова розглянула сьогодні два клопотання сторони обвинувачення. Зокрема, про відвід суддів у зв’язку з допущеними членами колегії грубими порушеннями процесуальних норм, та продовженням тримання під вартою п’ятьох фігурантів кримінального провадження», – зазначила Хорунжа.

За її словами, сторона обвинувачення, яку представляє прокурор Оксана Моско, вважає, що «суддями порушено принцип змагальності сторін, свободи в поданні ними суду своїх доказів і в доведенні їх переконливості, що свідчить про упередженість суду».

Крім того, на попередньому засіданні «суд задовольнив клопотання сторони захисту про відвід прокурора, не лише вийшовши за межі своїх повноважень, а й за відсутності на процесі учасників судового провадження. У подальшому це може бути безумовною підставою для скасування судом вищої інстанції будь-якого вироку у даному кримінальному провадженні», – додала Хорунжа.

Члени судової колегії відмовили прокурору Моско в задоволенні її клопотання щодо відводу суддів. Однак винесли ухвалу про продовження терміну тримання під вартою до 29 вересня п’ятьох фігурантів «справи 2 травня».

Нагадаємо, в Одесі 2 травня 2014 року відбулися сутички між сепаратистами та проукраїнськими активістами, які намагалися пройтися ходою на підтримку єдності України. В результаті сутичок та пожежі в Будинку профспілок загинули 48 осіб. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані та навмисне сплановані.

Обвинувачення інкримінує 22 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Наразі група обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакаулов і Мефьодов перебувають в Одеському СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Укрінформ

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація