логін / реєстраціяMenu

Акція на підтримку невинно засуджених (АНОНС)

04.09.2017 | khpg.org

До уваги журналістів.

5 вересня 2017 року о 10:30 під стінами Верховної Ради України під адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 5 відбудеться акція «2033а – Законопроект останньої надії. Продовження».

Акція відбуватиметься за участі громадських активістів, юристів, родичів свавільно засуджених.

Учасники акції нагадають депутатам про необхідність виконання Коаліційної угоди, зокрема пункту 5.9 розділу Судова реформа «Встановлення механізму перегляду вироків у кримінальних справах, за якими особи були засуджені без належної доказової бази».

Юристами ХПГ та УГСПЛ уже досліджено 8 справ свавільно засуджених до вищої міри покарання. На сьогодні ХПГ та УГСПЛ за підтримки Уповноваженого ВРУ з прав людини розпочали курс «Громадські помічники Феміди», в рамках якого буде ретельно досліджено 20 справ засуджених, винуватість яких викликає розумний сумнів. Такі непоодинокі судові рішення, відсутність механізму для їхнього перегляду вказують на глибину проблеми, її суспільну значущість та нагальну необхідність її вирішення.

Невинно засуджені громадяни України продовжують відбувати покарання, оскільки в Україні відсутній механізм перегляду судових рішень у кримінальних справах.

Єдиний вихід із такої ганебної ситуації – ухвалення у другому читанні та в цілому Законопроекту 2033а, що запроваджує на національному рівні тимчасовий механізм перегляду судових рішень у кримінальних справах, в яких особи засуджені без належної доказової бази та досі відбувають покарання, – для забезпечення таким особам права на правосудний вирок та відновлення їхніх прав.

За додатковою інформацією стосовно акції звертайтеся:

Андрій Діденко

т. 093 985 25 74

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація