логін / реєстраціяMenu

Суд визнав, що в реабілітаційному центрі на Чернігівщині утримували пацієнтів силоміць (ВІДЕО)

18.08.2017 | www.gorod.cn.ua

Печерський суд визнав, що реабілітаційний центр в Косачівці таки викрадав людей.

Нагадаємо, наприкінці березня СБУ звільнили з цього закладу близько 200 осіб. За свідченням поліції, протягом 2016–17 років там незаконно позбавляли свободи за грошову винагороду, отриману від їхніх близьких родичів шляхом обману та зловживання довірою. Під виглядом надання допомоги в так званому центрі реабілітації осіб, які страждають на алкоголізм і наркоманію, що діяв під прикриттям релігійної громади української православної церкви Чернігівської єпархії парафії на честь ікони Божої матері «Семистрільна».

Попередньо правоохоронці вважають постраждалими близько 300 людей.

Організатори цього центру приймали замовлення від родичів на примусове лікування. Згодом вони виїжджали на замовлення та під психічним тиском змушували жертв відправитись на лікування. У разі відмови потерпілих, їх все одно доставляли до реабілітаційного центру, але вже силоміць.

Утримували їх у спеціальних бараках. До потерпілих навіть застосовували тортури. За людьми постійно спостерігали наглядачі центру. Потерпілі також не розпоряджались власним часом та примусово працювали на деревообробному виробництві, сільськогосподарських та будівельних роботах на користь власників реабілітаційного центру.

Сюжет телеканалу «Дитинець»

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація