логін / реєстраціяMenu

Поліція перевіряє інформацію про втечу до РФ фігуранта «справи 2 травня»

14.08.2017 | www.unian.ua

Поліція Одеської області перевіряє інформацію про втечу до Росії фігуранта справи щодо масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі Владислава Ільницького, відпущеного під домашній арешт. Про це УНІАН повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

Раніше колишній одеський журналіст Артем Бузила, який зараз проживає в Москві, повідомив у Facebook про втечу Ільницького до Росії. «Днями втік з України. Вчора під час спроби потрапити на територію РФ був затриманий російськими прикордонниками в аеропорту „Домодєдово“. Зараз перебуває, мабуть, в ізоляторі, де йому загрожує депортація», – написав Бузила.

Останній у 2015 році був затриманий за підозрою в сепаратизмі і засуджений до 3 років і 8 місяців позбавлення волі, але вийшов достроково за «законом Савченко» і покинув територію України. Зараз позиціонує себе, як співробітник видань «Взгляд.ру» і «Зеркало Крыма». Занесений до бази сайту «Миротворець» як проросійський пропагандист і сепаратист.

Бузила також зазначив, що «був знайомий з Ільницьким у тюрмі».

Як повідомляв УНІАН, 27 серпня 2015 року Малинівський районний суд Одеси змінив запобіжний захід, відпустивши під домашній арешт, трьом фігурантам провадження про масові заворушення 2 травня 2014 року, в тому числі, Владиславу Ільницькому.

Наприкінці квітня 2015 року в Одесі затримано кілька осіб, серед яких Артем Бузила, які підозрювалися в причетності до створення так званої «Народної ради Бессарабії».

Довідка УНІАН. 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинуло 48 осіб, постраждало близько 300. У ході сутичок у центрі міста застрелено кілька осіб. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якому також загинули люди.


Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, станом на 13:00 сьогоднішнього дня, встановлено, що обвинувачений Владислав Ільницький на судове засідання Іллічівського міського суду Одеської області не з’явився.

Чергове засідання у Іллічівському суді завчасно було призначено по вищезгаданій справі на 14 серпня.

«На судовому засіданні адвокат Ільницького повідомив, що зараз у нього відсутній зв’язок із клієнтом, а також відсутня інформація про місце його перебування. В даний час прокуратурою області витребувана інформація щодо перетину обвинуваченим державного кордону», – заявили в прес-службі.

Відзначається, що в разі неявки обвинуваченого до суду з неповажних причин прокуратура вживатиме заходів, передбачених законом. Зокрема, на наступному судовому засіданні представник обвинувачення звернеться з клопотанням про обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і оголошення його в розшук.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація