логін / реєстраціяMenu

Завершено слідство у справі екс-заступника начальника міліції Києва щодо «Автомайдану»

10.08.2017 | tyzhden.ua

Департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури 9 серпня завершив розслідування за підозрою колишнього заступника начальника ГУ МВС України в м. Києві – начальника кримінальної міліції, який був організатором нападу на активістів Євромайдану вночі проти 23 січня 2014 року на вул. Щорса в Києві.

Екс-міліціянта підозрюють за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365; ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 383, ч. 2 ст. 384 КК України.

Крім того, розслідування завершене щодо заступника начальника УБНОН ГУ МВС України в м. Києві (Олександр Шевченко) за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365; ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 383, ч. 2 ст. 384 КК України, заступника начальника відділу цього УБНОН та двох оперуповноважених цього ж управління за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365; ч. 2 ст. 383, ч. 2 ст. 384 КК України.

Їм усім інкримінується провокація із залученням «тітушок» в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулиці Щорса в м. Києві біля міської лікарні № 17 провокації та наступне спільне з працівниками столичного спецпідрозділу «Беркут» незаконне затримання й побиття шести активістів громадського руху «Автомайдан».

«У подальшому вказані правоохоронці надали завідомо неправдиві показання, поєднані з обвинуваченням активістів у вчиненні тяжких злочинів, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та арештовано», – повідомили в ГПУ.

Стороні захисту відкрили доступ до матеріалів.

Нагадаємо, на початку січня 2014 року в лікарнях волонтери здійснювали охорону доставлених з Грушевського та Майдану протестувальників, щоб їх не забрала міліція. Вночі 23 січня на радіоканал «Автомайдану» почали надходити заклики про допомогу – була інформація про збір тітушок під 17-ю лікарнею. На машини «Автомайдану», які приїхали на заклик під лікарню, чекала ударна група з міліції та тітушок. Авта розгромили, їх власників побили й затримали. У Печерському відділку їх відмовились прийняти, і майданівців перевезли у Дарницький, де відкривали провадження за участь у «масових заворушеннях», за якими їм загрожувало до 15 років. Інші автомайданівці, які намагались врятувати товаришів і переслідувати автобуси із затриманими, потрапили в засідку до «Беркуту» на Кріпосному провулку. Їх теж побили, машини розгромили і відкрили справи.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація