логін / реєстраціяMenu

ГПУ викликала на допит заступника Авакова щодо «справи 2 травня» в Одесі (ОНОВЛЕНО)

Генеральна прокуратура опублікувала повістку на допит заступника міністра внутрішніх справ генерал-полковника Сергія Ярового як свідка у справі про масові заворушення, співучасть, службову недбалість, зловживання владою та залишення у небезпеці.

«Громадянин Яровий Сергій Анатолійович, який станом на 02.05.2014 перебував на посаді заступника Міністра внутрішніх справ України … викликається на 11 год 00 хв 08 серпня 2017 року до старшого слідчого в особливо важливих справах третього слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України … для проведення допиту в якості свідка у кримінальному провадженні … від 02.05.2014», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє «Українська правда», йдеться про провадження за фактами неналежного виконання службових обов’язків службовими особами ГУ МВС України в Одеській області під час масових заворушень у м. Одесі 2 травня 2014 року та захоплення 4 травня 2014 року будівлі Одеського міського управління ГУ МВС України в Одеській області, а також перевищення службових повноважень службовими особами ГУ МВС України в Одеській області, внаслідок чого з ізолятора тимчасового тримання 04.05.2014 незаконно звільнено 63 особи, з числа учасників масових заворушень.

Загалом 2 травня 2014 року під час сутичок у центрі Одеси загинуло 48 людей, також близько 200 осіб отримали поранення.

Станом на 28 квітня цього року в організації сутичок українських і проросійських активістів зі стріляниною, що сталися на Грецькій площі Одеси в той день і призвели до загибелі шістьох людей, обвинувачуються понад 20 «антимайданівців». П’ять фігурантів справи перебувають під вартою. Це – Сергій Долженков, Сергій Корчинський, Владислав Романюк та громадяни Росії Євген Мефьодов і Максим Сакаулов. Їхню справу розглядає Малиновський районний суд Одеси.

26 липня в МВС повідомили також про затримання колишнього першого заступника ГУ ДСНС України в Одеській області Руслана Великого, що перебував у розшуку із 2016-го.


Заступник Авакова не з’явився на допит у ГПУ

Тиждень.ua, 08.0.2017 17:39

У вівторок, 8 серпня, перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий не з’явився на допит у Генеральну прокуратуру. Про це «Українським Новинам» повідомило джерело в ГПУ.

«Не прибув», – сказав співрозмовник агентства.

Причини неявки Генпрокуратурі невідомі.

Раніше прес-служба Міністерства внутрішніх справ поширила повідомлення, у якому стверджувалося, що Яровий буде співпрацювати зі слідством.

«Перший заступник міністра внутрішніх справ генерал-полковник Сергій Яровий, як і всі посадові особи МВС, постійно приймав, приймає й буде брати участь у процесуальних заходах і слідчих діях ГПУ при дотриманні всіх вимог Кримінально-процесуального кодексу», – йшлося у повідомленні.

МВС також обіцяло, що перший заступник міністра обов’язково надасть всі відомості, необхідні слідчим Генпрокуратури.

Як повідомлялося, прокурори мали намір допитати Ярового як свідка у справі про загибель людей і масові заворушення, що відбулися в Одесі 2 травня 2014 року.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація