логін / реєстраціяMenu

Суд продовжив арешт п’ятьом екс-беркутівцям до 29 вересня

01.08.2017 | Олександр Сивачук | www.unn.com.ua

Святошинський районний суд Києва продовжив арешт екс-беркутівцям Павлу Аброськіну, Сергію Зінченку, Олександру Маринченку, Сергію Тамтурі та Олегу Янишевському ще на два місяці – до 29 вересня. Про це сказав головуючий суддя Сергій Дячук, передає кореспондент УНН.

«Клопотання захисту обвинувачених… про скасування раніше обраного щодо них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і зміну на інший більш м’який – залишити без задоволення. Клопотання сторони обвинувачення про продовження тримання під вартою… задовольнити», – сказав суддя.

Згідно з рішенням суду присяжних, арешт Павлу Аброськіну, Сергію Зінченку, Олександру Маринченку, Сергію Тамтурі та Олегу Янишевському продовжили ще на два місяці – до 29 вересня включно.

Також головуючий суддя повідомив учасниками процесу, що наступне судове засідання відбудеться об 11:30 5 вересня 2017 року.

Як повідомлялося раніше, 18 квітня Святошинський районний суд Києва продовжив до 1 вересня 2017 року строк слідчого експерименту у справі щодо п’ятьох названих екс-бійців спецпідрозділу «Беркут», обвинувачених у масовому вбивстві активістів Майдану 20 лютого 2014 року.

Святошинський суд почав розгляд по суті у травні 2015 року. Колишнім беркутівцям інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Підсудні не визнають вини за жодним із пунктів.

Усього, як повідомляв прокурор Генеральної прокуратури України Яніс Сімонов, вдалось ідентифікувати 25 правоохоронців, які стріляли на Інститутській, 20 із них зараз у розшуку.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація