логін / реєстраціяMenu

«Екс-беркутівці» не з’являються на судові засідання у справах Майдану

27.07.2017 | tyzhden.ua

«Екс-беркутівці», яких обвинувачують у побитті активістів під час Революції Гідності, не з’являються на судові засідання. Про це в Facebook повідомила адвокат Євгенія Закревська.

«Сьогодні на засідання по справі харківських беркутівців (Гончаренко, Бєлов, Ріяко, Костюк по епізоду вбивств та побиття на Кріпосному 18.02.2014 а також щодо нападу на журналістів Громадського в Пісочині в січні 2015-го року) не з’явились обвинувачувані. Ніхто. Те, що Гончаренко і Костюк втікли ще в квітні 2017-го відомо давно. Але Бєлов і Ріяко також не з’явилися вже вдруге. В минулому засіданні судді винесли постанову щодо їх примусового приводу. Але виконати привід не змогли. Їх немає за місцем проживання», – повідомила Закревська.

За її словами, засідання перенесли на 19 вересня.

«При цьому судді не стали розглядати клопотання про зміну запобіжного заходу і дозвіл на затримання Гончаренка і Костюка, які вже 2,5 місяці як перетнули кордон із РФ, через відсутність в засіданні Бєлова і Ріяко», – додала адвокат.

Вона також зазначила, що в четвер, 27 липня, в Дніпровському суді відбудеться засідання по іншій справі щодо «беркутівців».

«…по тортурах на колонаді стадіону Динамо 19 січня. Там схожа ситуація – двоє обвинувачуваних Мастега і Войлоков втікли. Хандрикін – не з’являється», – підсумувала Закревська.

Нагадаємо, в квітні четверо екс-«беркутівців» Віталій Гончаренко, Артем Войлоков, Олександр Костюк та Владислав Мастега виклали в YouTube відео, в якому дали зрозуміти, що залишили територію України через те, що, за їхніми словами, тут небезпечно перебувати. Вони поскаржилися, що протягом трьох років, після Революції гідності, «відчували кримінальне переслідування», крім того, як стверджують екс-«беркутівці», протягом року їх не допускали до служби і заарештовували.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація