логін / реєстраціяMenu

Фігурант «справи 2 травня» отримав громадянство РФ

25.07.2017 | tyzhden.ua

Екс-заступник керівника одеської міліції, фігурант «справи 2 травня» Дмитро Фучеджи, отримав громадянство Російської Федерації.

Про це йдеться у відповіді генеральної прокуратури РФ на запит Генпрокуратури України. Інформацію «Громадському» підтвердив Сергій Горбатюк, начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ.

Так, на прохання про допомогу в екстрадиції та затриманні Фучеджи генеральна прокуратура РФ відповіла, що не може цього зробити, оскільки підозрюваний є громадянином Росії.

«Постає питання, чому особа, на яку були покладені функції охорони громадського порядку під час масових заходів, бездіяла. І бездіяла, коли супроводжувала агресивно налаштованих громадян, котрі підтримували Росію, і, фактично, своєю бездіяльністю спровокувала бійку між проросйськи та проукраїнськи налаштованими активістами, що призвело до стрілянини. І ще питання, чому ця особа отримала пізніше громадянство РФ – це ми і намагаємось з’ясувати», – сказали слідчі прокуратури, котрі розслідують саме дії правоохоронців під час подій 2 травня 2014 року в Одесі.

Колишній заступник начальника Головного управління МВС України в Одеській області, начальник міліції громадської безпеки був відсторонений від роботи через підозру у бездіяльності під час сутичок 2 травня 2014 року в Одесі. В травні 2014 року він був оголошений в розшук. Повідомлялось, що Фучеджи може перебувати в Придністров’ї.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між сепаратистами і проукраїнськими активістами, які намагалися пройтися ходою на підтримку єдності України. В результаті сутичок та пожежі в Будинку профспілок загинули 48 осіб. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

Громадське телебачення

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація