логін / реєстраціяMenu

Затримано чергового працівника ПМОП «Беркут», який півтора роки переховувався від слідства (ОНОВЛЕНО)

21.07.2017 | www.gp.gov.ua

У четвер, 20 липня 2017 року, при спробі виїхати на автомобілі з міста Києва затримано в порядку ст. 191 КПК України колишнього міліціянта першої оперативної роти ПМОП «Беркут» при ГУМВС України в м. Києві, який упродовж півтора року перебував у розшуку.

Екс-беркутівець підозрюється в участі спланованої спецоперації із незаконного затримання, нанесення тілесних ушкоджень учасникам руху «Автомайдан», а також побитті їх автомобілів вночі 23.01.2014 на вулицях Щорса та Грушевського в м. Києві, організованої колишнім керівництвом Головного управління МВС України в м. Києві за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366 КК України.

Колишньому правоохоронцеві інкриміновано перевищення влади та службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, а саме у спричиненні тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості 9 учасникам мирних акцій протесту, а також пошкодження автомобілів на суму понад півмільйона гривень. Загалом від дій підозрюваного потерпілими визнано 22 осіб.

До Печерського районного суду м. Києва внесено клопотання щодо застосування щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Обвинувальні акти щодо колишнього начальника командира першої оперативної роти «ПМОП» Беркут та ще 5 міліціянтів на даний час перебувають на розгляді в суді.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України


Сайт «Тиждень.ua» повідомив (21.07.2017 о 15:09), що затриманий – Сергій Лобода. До Печерського районного суду Києва внесли клопотання про арешт підозрюваного. Як написала у Facebook адвокат Євгенія Закревська, засідання відбудеться в другій половині дня в п’ятницю, 21 липня, не раніше 15:00.


Сайт «Радіо Свобода» повідомив (22.07.2017 об 11:47), що Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про арешт затриманого працівника «Беркута», підозрюваного у побитті активістів «Автомайдану» в січні 2014 року в Києві. Про це йдеться у повідомленні Адвокатської дорадчої групи на сторінці у Facebook. «Сергія Лободу взяли під варту на один місяць до 18.08.2017 року без можливості внесення застави», – зазначили в адвокатській групі. Повідомляється, що рішення з обрання затриманому запобіжного заходу ухвалив суддя В’ячеслав Підпалий.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація