логін / реєстраціяMenu

Суд заарештував екс-беркутівця, якого підозрюють у нападі на активістів «Автомайдану»

18.07.2017 | Станіслав Козлюк | tyzhden.ua

У понеділок, 17 липня, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід екс-бійцю «Беркуту» Богдану Мельнику, якого підозрюють у нападі на «Автомайдан» 23 січня 2014 року, у вигляді тримання під вартою терміном 30 днів. Про це повідомляє кореспондент «Тижня».

Рішення оголосив слідчий суддя Підпалий.

«Клопотання прокурора задовольнити частково, застосувавши тримання під вартою терміном на один місяць – до 13.08.2017. Арешт рахувати від 15 липня, тобто з моменту затримання», – сказав суддя.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному суді, однак у залі суду було оголошено лише результативну частину, оскільки написання повної ухвали вимагає багато часу, повний текст буде оголошено 21 липня.

Арештований підозрюється у нападі на активістів на вулиці Щорса та на провулку Кріпосному у Києві.

Фото: Станіслав Козлюк (Тиждень)

Представники прокуратури зазначили, що підозрюваний перебував у розшуку півтора роки і був затриманий 15 липня у Чернівецькій області.

З міліції підозрюваний звільнився у березні 2014 року і з цього моменту, за інформацією, прокуратури, працював різноробочим.

У день затримання правоохоронці виявили в нього білет зі Жмеринки до Одеси. Правоохоронці припускають, що затриманий планував втекти.

Водночас, сам підозрюваний, у коментарі журналістам заявив, що свою провину він визнає, готовий співпрацювати зі слідством. Крім того він додав, що йому не було відомо про розшук і він переконував представників прокуратури у тому, що не переховувався і не мав таких намірів.

Нагадаємо, на початку січня 2014 року в лікарнях волонтери здійснювали охорону доставлених з Грушевського та Майдану протестувальників, щоб їх не забрала міліція. Вночі 23 січня на радіоканал «Автомайдану» почали надходити заклики про допомогу – була інформація про збір тітушок під 17-ою лікарнею. На машини «Автомайдану», які приїхали на заклик під лікарню, чекала ударна група з міліції та тітушок. Авто розгромили, їх власників побили й затримали. У Печерському відділку їх відмовились прийняти, і майданівців перевезли у Дарницький, де відкривали провадження за участь у «масових заворушеннях», за якими їм загрожувало до 15 років. Інші автомайданівці, які намагались врятувати товаришів і переслідувати автобуси із затриманими, потрапили в засідку до «Беркуту» на Кріпосному провулку. Їх теж побили, машини розгромили й відкрили справи.

17.07.2017, 20:26

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація