логін / реєстраціяMenu

Про будинки дитини при жіночих виправних колоніях

19.06.2017 | www.gp.gov.ua

У будинках дитини при Чорноморській та Чернігівській жіночих виправних колоніях спільно з матерями перебуває більше 30 дітей віком до трьох років. Обов’язок піклування про них покладено не тільки на батьків, а й на державу.

Ініційовані Генеральною прокуратурою України перевірки засвідчили, що в цих установах порушуються вимоги законодавства у сфері охорони здоров’я, санітарно-побутового забезпечення, протипожежної безпеки, харчування.

Зокрема, меню для малечі своєчасно не погоджується з Держпродспоживслужбою, рівень забезпечення одягом та засобами догляду є нижчим від встановленого.

Також ігноруються вимоги закону стосовно щоденного медичного спостереження лікарем-педіатром, неналежно ведеться медична документація. Не забезпечено функціонування ізолятора.

У приміщеннях недостатньо штучного освітлення, якість прибирання не завжди задовільна. Заяви засуджених жінок щодо спільного проживання з дітьми розглядаються із порушенням терміну.

За вказівками прокурорів тривають службові перевірки, адміністраціями установ вживаються заходи до усунення виявлених порушень.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація