логін / реєстраціяMenu

Одному з екс-керівників управління МВС оголошено підозру

Генеральна прокуратура України заявляє, що повідомила про підозру в організації, керівництві й координації затримання й побиття активістів Автомайдану в січні 2014 року колишньому заступнику керівника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Києві.

За повідомленням прес-служби Генпрокуратури, дії підозрюваного кваліфікуються за статтею «організація здійснення, керівництво підготовкою й здійснення у попередній змові групою осіб перевищення влади й службових повноважень, що супроводжувалося насильством і призвело до тяжких наслідків». Стаття передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

У Генпрокуратурі додали, що до суду внесли клопотання про запобіжний захід для підозрюваного.

За даними ГПУ, щодо зазначеного епізоду злочину до кримінальної відповідальності притягнуто 16 правоохоронців, у тому числі 13 співробітників спецпідрозділу «Беркут», включаючи командира полку й командира роти, а також чотирьох цивільних осіб. Наразі суд розглядає обвинувальні акти щодо командира оперативної роти спецпідрозділу «Беркут» і п’яти його підлеглих у цій справі, додали в прокуратурі.

«Щодо інших співучасників цих злочинів досудове розслідування триває, у тому числі сімох із них оголошено в розшук і судом надано дозвіл на їх затримання»,– йдеться в повідомленні.

У січні цього року Генеральна прокуратура України заявила про затримання колишнього «беркутівця», підозрюваного у побитті активістів громадського руху «Автомайдан» під час Революції гідності. Він тривалий час перебував у розшуку.

У червні минулого року Генпрокуратура повідомила, що направила до суду обвинувальний акт щодо п’яти колишніх працівників спецпідрозділу «Беркут», які у січні 2014 року затримали й побили активістів «Автомайдану». Їх звинувачували в перевищенні влади та незаконному затриманні 18 активістів руху «Автомайдан» у ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулицях Щорса та Грушевського у місті Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням 11 їхніх автомобілів.

Під час подій Революції Гідності Міністерство внутрішніх справ мотивувало затримання «Беркутом» активістів «Автомайдану» їхніми хуліганськими діями, зокрема і щодо правоохоронців. Затриманих тоді навіть судили, але зі зміною влади після Революції Гідності судові процеси проти автомайданівців припинилися.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація