логін / реєстраціяMenu

Громадська організація «Територія успіху»

ГО «Територія успіху» була створена у 2008 році з метою утвердження принципів демократії, верховенства права, дотримання прав людини в усіх сферах життя, соціальної солідарності громадян та соціальної справедливості. Ми – згуртована команда небайдужих людей, які займають активну життєву позицію і яким не байдуже, що відбувається в місті, регіоні, країні.

Місія: Команда правозахисної ГО «Територія успіху» сприяє дотриманню прав кожної людини, впроваджуюи засади верховенства права та демократії в реальне життя.

Ключові завдання організації:

  • сприяння встановленню пріоритетності засад дотримання прав людини в діяльності держави,
  • всебічне сприяння захисту конституційних прав та свобод громадян шляхом представництва їх інтересів в органах державної влади, місцевого самоврядування, громадських організаціях України, інших держав та їх об’єднань на міжнародних зборах, з’їздах, конференція; 
  • надання інформаційної та методичної допомоги,  розвитку співробітництва з міжнародними та іноземними організаціями, науковими установами;
  • вивчення світового досвіду у сфері своєї статутної діяльності та сприяння впровадженню цього досвіду в Україні.

Організація входить до Української Гельсінської спілки з прав людини, інтереси якої також представляє громадська приймальня юриста, що надає безкоштовну правову допомогу населенню.

Успішний досвід регрантингової діяльності засвідчений результатами понад 10 реалізованих проектів ОГС Кіровоградщини та Черкащини, знято фільм «Громада може» в рамках всеукраїнського проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», який триває і зараз, успішно реалізовано понад 10 проектів регіональних громадських організацій.

Ми можемо пишатися результатами 5 великих дослідницьких проектів. Вони стосувались:

  • ефективності реалізації бюджетних програм в Кіровограді;
  • рівня доступу до екологічної інформації;
  • причин втрати паспортів в місцях позбавлення волі;
  • дотримання права людини на вільне пересування в контексті можливості отримання соціальних послуг не за місцем реєстрації місця проживання;
  • стану дотримання вимог ЗУ «Про захист персональних даних».

Під час реалізації проектів ми створювали робочі групи, за необхідності залучаючи вузькопрофільних фахівців, розробляли план та методологію дослідження. Потім навчені нами волонтери проводять відповідну роботу. За час втілення проекту «Чи може людина реалізувати право на вільне пересування?» було проведено дослідження у 12 регіонах України, залучено до співпраці 16 експертів.

Крім роботи безпосередньо в громаді, ми намагаємося впливати на загальноукраїнські процеси, на зміни в законодавстві України.

Ми активно співпрацюємо з громадськими організаціями з усієї країни (Харківська правозахисна група,  «Донецький «Меморіал», Жіночий консорціум, Національний екологічний центр України  та багато інших), а також із міжнародними фондами та волонтерами Корпусу Миру.

Плідна співпраця із донорами та представниками місцевих організацій дала змогу реалізувати в місті й області десятки різноманітних проектів, від творчих до правових, покликаних самоорганізувати громаду Кіровоградщини. ГО «Територія успіху» має фіксоване членство, а також налічує 18 волонтерів серед студентів вишів, молоді.

Контакти

Телефон: (0522) 32-26-59

Електронна адреса:

Наш сайт: watchdog-kr.com.ua

Ми у соцмережах: facebook.com/NGOterritoryofsuccess, twitter.com/TeritoriaUspihu

Поштова адреса: а/с 27, м. Кропивницький, 25006

Адреса громадської приймальні: м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 84, офіс 611

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація