логін / реєстраціяMenu

У Києві судитимуть поліціянта та двох екс-правоохоронців

07.03.2017 | www.kyiv.gp.gov.ua

Прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно оперуповноваженого одного з районних управлінь Нацполіції в м. Києві та двох колишніх міліціянтів, які організували схему вимагання грошових коштів за не притягнення громадян до кримінальної відповідальності.

Як встановлено досудовим розслідуванням, правоохоронець та його спільники, отримавши оперативну інформацію про осіб, які вживають або розповсюджують наркотичні та психотропні речовини, встановлювали за ними стеження. У подальшому, не маючи будь-яких законних підстав, проводили затримання цих громадян, а в їх помешканнях – незаконні труси.

Надалі погрозами змушували родичів затриманих передавати їм грошові кошти за непритягнення останніх до кримінальної відповідальності.

Загалом, за вказаною протиправною схемою упродовж квітня–червня минулого року поліціянт разом зі спільниками шляхом вимагання одержали від громадян понад 330 тис. гривень.

За результатами досудового розслідування дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 2 ст. 189 (вимагання з погрозою обмеження прав потерпілого, вчиненими за попередньою змовою групою осіб, що завдало істотної шкоди потерпілому, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища) та за ч. 1, 2 ст. 162 КК України (незаконне проникнення до житла, незаконне проведення в ньому трусу).

За вчинене зловмисникам загрожує до 7 років позбавлення волі.

Оперативне супроводження у вказаному кримінальному провадженні здійснювалось УВБ в м. Києві ДВБ НП України.

Прес-служба прокуратури міста Києва

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація