логін / реєстраціяMenu

ГПУ розширила коло підозрюваних у вбивствах перших жертв Майдану

26.01.2017 | www.ukrinform.ua

У розслідуванні перших вбивств активістів Євромайдану Сергія Нігояна, Михайла Жизнєвського і Романа Сеника проведено додаткову експертизу, яка дала підстави розширити коло підозрюваних і розглядати причетність правоохоронців.

Про це розповів начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк журналістам у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Були складнощі, які загальмували розслідування. Те, що попередня експертиза, яка проводилась, як відомо, впродовж місяця, що розслідування здійснювалось представниками колишньої влади. Була наявна експертиза, що постріли у цих трьох осіб: Жизнєвського, Нігояна, Сеника начебто були вчинені з відстані до трьох метрів. Версії висувалися тільки, що це якийсь перевдягнутий провокатор або можливо серед своїх»,– сказав Горбатюк.

Він додав, що прокурори засумнівались у цих висновках і призначили нову експертизу, яка показала, що «постріл міг бути здійснений з більшої відстані».

«У коло підозрюваних потрапили вже і працівники правоохоронних органів. Ми вже встановили підрозділи, які там були. Питання йде до звуження кола підозрюваних. Не дивлячись на відсутність підозри, робота триває»,– додав Горбатюк.

Як повідомлялося, учасник Євромайдану Сергій Нігоян загинув 22 січня 2014 року від вогнепального поранення. Того ж дня був убитий білорус Михайло Жизнєвський від пострілу мисливською кулею в серце. Роман Сеник був також поранений 22 січня, але помер через кілька днів, 25 січня, в лікарні.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація