логін / реєстраціяMenu

Затримано колишнього «беркутівця» за побиття «автомайданівців»

25.01.2017 | www.gp.gov.ua

У ході досудового розслідування у одному з проваджень щодо розкриття злочинів, вчинених під час Революції Гідності, 24.01.2017 затримано колишнього співробітника столичного спецпідрозділу міліції «Беркут».

Екс-правоохоронець тривалий час перебував у розшуку за підозрою у перевищенні влади та незаконному затриманні за попередньою змовою з іншими працівниками підрозділу міліції особливого призначення «Беркут» 18 активістів громадського руху «Автомайдан» в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулицях Щорса та Грушевського у місті Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням їхніх автомобілів.

Окрім того, затриманому інкримінується службове підроблення рапорту та надання завідомо неправдивих показань, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Затриманому вручено повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 384 КК України і до суду внесено клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація