логін / реєстраціяMenu

Суд переніс розгляд справи п’яти екс-беркутівців

19.01.2017 | tyzhden.ua

У четвер, 19 січня, Святошинський районний суд Києва переніс на 24 січня розгляд справи п’яти екс-беркутівців, яких звинувачують у розстрілі 48 активістів Євромайдану 20 лютого 2014 року на Інститутській.

Повідомляється, що сьогодні заслухано епізод щодо обставин загибелі одного з учасників Євромайдану. Це були фото, відеоматеріали, і документи щодо Романа Варениці.

Також на судовому засіданні оприлюднили дослідження балістичної експертизи, результати якої свідчать про те, що він помер від вогнепального наскрізного поранення.

За словами прокурорів, цих доказів достатньо, щоб притягнути до відповідальності одного з беркутівців, проте не тих, які перебувають на лаві підсудних.

«Ми можемо говорити і звертати увагу суду на те, що кулі були випущені з автомата співробітника спецроти „Беркуту“, який зараз оголошений в розшук. Я не можу зараз назвати його прізвище»,– зазначив прокурор ГПУ Яніс Симонов.

Водночас захист п’яти екс-беркутівців заявив, що їх підзахисні будуть давати свідчення проти колишніх колег, однак самі до вбивства Варениці не причетні.

Як повідомлялося, суд продовжив арешт п’ятьом екс-беркутівцям до 17 березня. Оголошуючи рішення суддя зазначив, що досі залишаться ризик ухилення беркутівців від суду та їхнього переховування.

Нагадаємо, у травні 2016 року Святошинський суд розпочав розгляд справи п’ятьох колишніх бійців «Беркуту» Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янишевського, яких підозрюють у причетності до розстрілу 48 майданівців по вул. Інститутській 20 лютого 2014 року. Їх звинувачують у перевищенні службових повноважень, незаконному поводженні зі зброєю, умисному вбивстві та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Експертиза довела участь «беркутівців» у масових розстрілах на Майдані. Натомість обвинувачені не визнають себе винними у розстрілах євромайданівців.

Водночас, засідання над «беркутівцями» неодноразово зривали невідомі, які влаштовували акції протесту в судовій залі.

Телеканал 112

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація