логін / реєстраціяMenu

Суддя: У 2017 році стане відомо, коли завершиться процес над екс-беркутівцями

17.01.2017 | Станіслав Козлюк | tyzhden.ua

Суддя Святошинського райсуду Києва Сергій Дячук, який веде справу екс-«беркутівців», підозрюваних у розстрілі активістів Євромайдану, прогнозує, що в 2017 році стане відомо, коли завершиться суд. Про це він сказав на брифінгу в суді 17 січня.

«Сподіваємося, що 2017 рік стане таким, в якому ми отримаємо відповідь на питання, коли ж закінчиться провадження. Я можу вас запевнити, що це не триватиме 10 років»,– сказав Дячук.

В той же час він зазначив, що за 7 місяців роботи суд дослідив 47 епізодів.

«24 епізоди – це вбивства і 23 – замахи на вбивства. Це майже половина. За цей час ми допитали 60 осіб. Також майже повністю досліджений балістичний блок: це кулі, гільзи, уламки – десятки експертиз. Наразі суд призначив комплексну балістичну експертизу, яка має усунути об’єктивні суперечності, оскільки в попередніх експертизах були помилки, описки»,– повідомив суддя.

За його словами, така робота триватиме точно більше місяця, але в той же час він очікує на її завершення в 2017 році.

Дячук додав, що загалом у справі зібрано близько 80 томів доказів та терабайти відеозаписів, на безперервний перегляд яких знадобилося б приблизно 2 тижні.

Нагадаємо, у травні 2016 року Святошинський суд розпочав розгляд справи п’ятьох колишніх бійців «Беркуту» Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янишевського, яких підозрюють у причетності до розстрілу 48 майданівців по вул. Інститутській 20 лютого 2014 року. Їх звинувачують у перевищенні службових повноважень, незаконному поводженні зі зброєю, умисному вбивстві та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Експертиза довела участь «беркутівців» у масових розстрілах на Майдані. Натомість обвинувачені не визнають себе винними у розстрілах євромайданівців.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація