логін / реєстраціяMenu

Прокуратура розкрила деталі про харківську банду екс-правоохоронців

12.01.2017 | www.ukrinform.ua

Напад на підприємця здійснила злочинна група із 4-х колишніх правоохорнців, яка вже скоювала розбійні напади на харків’ян. Про це кореспонденту «Укрінформу» розповів начальник відділу прокуратури Харківської області Ігор Чуб.

«Викрито злочинну групу із 4 осіб, яка вже скоювала розбійні напади на харків’ян. За попередньою інформацією, її очолив колишній співробітник поліції. Серед учасників – колишні поліцейські та пенсіонери МВС. Активними посібниками зловмисників є їх родичі та друзі. Вони забезпечували розбійникам алібі»,– повідомив прокурор.

За його словами, затримання зловмисників здійснено співробітниками прокуратури та поліції «на гарячому» – відразу після розбійного нападу на підприємця.

«Потерпілий працював у сфері торгівлі. Напали, коли він зранку виходив з двору свого домоволодіння. Розбійники його побили, зв’язали, затягнули до домівки та катували, поки той не зізнався, де ховає гроші. Після злочину розбійники намагалися втекти на автомобілі своєї жертви. Працювали вони у масках, при собі мали зброю»,– додав прокурор.

За його словами, кримінальне провадження розпочато за ч. 4 ст. 187 КК України (розбій) та ч. 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом) – з санкцією до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Прокуратура наполягатиме у суді на запобіжному заході у вигляді тримання під вартою. Наразі встановлена причетність злочинної групи до скоєння 3-х розбійних нападів, у тому числі – зухвалого нападу на відомого харківського лікаря та його сім’ю у березні 2016 року. Перевіряється причетність зловмисників до інших злочинів»,– каже прокурор.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація