логін / реєстраціяMenu

У Лук’янівському СІЗО стався конфлікт між арештованими та охороною

11.01.2017 | www.bbc.com

У Лук’янівському слідчому ізоляторі Києва стався конфлікт між арештованими та охороною, в результаті якого постраждав один ув’язнений. Про це повідомив керівник прес-служби Нацполіції Ярослав Тракало в коментарі агенції «Українські Новини».

За його словами, конфлікт із охороною виник по тому, як група ув’язнених повернулася в СІЗО після слухань в суді.

Аби запобігти ескалації, на місце прибули правоохоронці, які оточили будівлю.

За повідомленням, один з ув’язнених завдав собі тілесних ушкоджень і його доставили у медичний заклад.

Зараз усі арештовані вже перебувають у камерах і конфлікт вичерпаний, повідомив виданню «Українська правда» речник Нацполіції.

Раніше з’являлися повідомлення, що у конфлікті брали участь колишні бійці роти міліції «Торнадо».


«Торнадівці» не нападали на охорону Лук’янівського СІЗО – Мін’юст

12.01.2017 11:40 – У Міністерстві юстиції заявили, що заарештовані бійці роти «Торнадо» не вчиняли неправомірних дій щодо працівників Лук’янівського СІЗО, також «торнадівці» не мають претензій до працівників ізолятора. Про це повідомив заступник міністра юстиції Денис Чернишов, передає «Інтерфакс-Україна».

«У СІЗО вчора були доставлені підслідні, які проходять у справі „Торнадо“, колишні бійці батальйону „Торнадо“. Один з підслідних, який був не згоден з ходом слідства і ходом судових засідань, почав висловлювати своє невдоволення, що їхню позицію не чують і не сприймають, після цього вчинив акт залучення уваги до своєї позиції – відрізав собі частину вуха»,– розповів Чернишов.

При цьому він підкреслив: «Не було ніяких нападів на співробітників СІЗО, не було ніяких агресивних дій з боку „торнадівців“».

Заступник міністра розповів, що після інциденту «торнадівець» був доставлений в лікарню, де йому пришили вухо, після чого знову доставили в СІЗО.

«Після цього підслідних розподілили по камерах і станом на зараз ситуація під контролем, стан „торнадівця“ задовільний»,– зазначив він.

При цьому Чернишов зазначив, що поліція в свою чергу розслідує кримінальне провадження в зв’язку з цим інцидентом. Він запевнив, що ситуація була контрольованою.

Відповідаючи на питання про те, чи були з боку співробітників СІЗО якісь неправомірні дії стосовно підслідних «торнадівців», заступник міністра сказав: «З боку підслідних не було на адресу працівників СІЗО ніяких зауважень і претензій. Виходячи з цього, можу вам сказати, що не було неправомірних дій».

Тиждень.ua


Поліція відкрила справу через бунт «Торнадо» в СІЗО

12.01.2017 12:17 – Через конфлікт між працівниками Лук’янівського слідчого ізолятора та частиною ув’язнених бійців розформованої роти «Торнадо» поліція розпочала кримінальне провадження. Про це у четвер повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

«Через інцидент у Лук’янівському СІЗО поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років»,– йдеться в повідомленні.

Укрінформ

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація