логін / реєстраціяMenu

Подробиці вбивства в Кривому Озері

29.12.2016 | tyzhden.ua

Прокуратура Миколаївської області завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувальний акт стосовно підозрюваних у вбивстві чоловіка в Кривому Озері. Про це повідомив заступник обласного прокурора Степан Божило.

«Протягом 4 місяців слідчому відділу прокуратури області вдалося зібрати максимальну кількість доказів, довести провину чотирьох підозрюваних, яким оголошено про підозру у рамках цього кримінального провадження, в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень та умисному вбивстві місцевого жителя Кривого Озера Цукермана»,– повідомив Божило.

За словами заступника прокурора, складність розслідування провадження полягала, в тому числі, і у відсутності максимальної кількості свідків, так як події розгорталися вночі.

«Слідство зробило досить серйозні процесуальні заходи для встановлення об’єктивної істини у провадженні. Ми розібралися, хто був свідком і не брав участі, а саме два співробітники Кривоозерського відділу поліції, і хто безпосередньо був учасником усіх цих подій, скажімо так, винні»,– зазначив Божило.

Також він додав, що всі четверо в ході розслідування активно співпрацювали зі слідством.

«Цікавим є той факт, що дії співробітників Кривоозерського відділу поліції, тепер уже колишніх, дивують своєю непрофесійністю. Вони діяли під час затримання у порушення закону України „Про поліцію“»,– сказав Божило.

У прокуратурі зазначають цинізм скоєного злочину, зокрема, притаманний підозрюваному Ляхвацькому.

«У ході проведення досудового розслідування нами було призначено величезну кількість судових експертиз, які стосувалися різних моментів, які необхідно було встановити, і ми встановили, що на взутті правої ноги Ляхвацького були виявлені сліди крові. Як надалі підтвердила судово-медична експертиза, ці згустки крові належать загиблому потерпілому Цукерману. Як було встановлено, Ляхвацький в ході затримання наступав своєю ногою на горло потерпілого Цукермана… Нами було повністю встановлено, хто завдавав які тілесні ушкодження»,– додав заступник прокурора Миколаївської області.

Крім того, як зазначив Божило, ушкодження Цукерману наносилися не після того, як він був одягнений в наручники, а до і під час їх надягання. «Говорити про те, що він отримав тілесні ушкодження вже після того, як був у спецзасобах, немає підстав»,– заявив Божило.

Також, за словами заступника прокурора, балістична експертиза встановила, що саме з того пістолета, який був знайдений в річці Кодима, і робилися постріли в загиблого.

Обвинувальний акт направлений в Кривоозерський районний суд Миколаївської області. Прокуратура проситиме максимальні покарання для підсудних. У випадку з Ляхвацьким – це 15 років позбавлення волі, з іншими – 8 років.

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня в Кривому Озері Миколаївської області за суперечливих обставин помер місцевий житель Олександр Цукерман. Мешканці селища вважають, що поліцейські забили Цукермана до смерті на очах у дружини, матері і двох дітей. Після інциденту в селищі розпочалися заворушення біля будівлі районної прокуратури. Трьох поліцейських затримали, суд їх арештував.

Поліція відкрила кримінальне провадження, попередньо, за ознаками ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу). Пізніше прокуратура перекваліфікувала інцидент в «умисне вбивство».

У жовтні суд перекваліфікував дії двох поліцейських з ч. 3 ст. 365 КК України на ч. 2 ст. 365 КК України, оскільки було встановлено, що смерть потерпілого настала від вогнепальних поранень, а не побоїв, які могли нанести правоохоронці. Їм було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою до 18 грудня з альтернативою внесення застави у розмірі 120 тис. грн кожному. 4 листопада поліцейські, підозрювані в причетності до вбивства, вийшли під заставу.

15 листопада прокуратура оголосила підозру ще одному поліцейському, який раніше проходив у справі як свідок.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація