логін / реєстраціяMenu

Суд залишив на посаді генерала Нацгвардії, підозрюваного в організації штурму Майдану

26.12.2016 | tyzhden.ua

Суд відхилив апеляцію прокурорів на рішення суду першої інстанції щодо відмови усунути екс-начальника управління громадської безпеки МВС Володимира Гриняка, який є наразі начальником управління громадської безпеки Нацгвардії.

Як повідомила громадська діячка Неля Химинець, яка була на засіданні, прокурори вимагали скасувати рішення Печерського суду Києва щодо відмови усунути Гриняка від посади, яку він зараз обіймає. Обвинувачення аргументувало свої вимоги тим, що під час подій на Майдані, у злочинах, у яких він є підозрюваним, він обіймав аналогічну посаду. Але суд відхилив апеляцію.

Таким чином, Гриняк досі залишається начальником управління громадської безпеки Нацгвардії, йому не обрали запобіжний захід.

Раніше, 7 грудня, суд відмовся відсторонити Гриняка від посади у Нацгвардії. Його підозрюють в організації штурму Майдану 18 лютого, зокрема, за даними джерел, відомо про те, що він передавав накази від Захарченка та Ратушняка відповідним підрозділам та їх командирам, а також керівникам нижчого рівня, зокрема Федчуку.

Окрім того, Гриняка підозрюють в позабюджетних винагородах силовиків на Майдані, в утриманні так званої «чорної каси», через яку, за даними джерел у слідстві, пройшло близько 30 млн грн протягом грудня 2013 – лютого 2014.

6 грудня суд відмовив прокурорам у взятті під варту Гриняка, і віддав його на поруки депутатам Андрію Левусу та Бондару з Народного Фронту.

Громадське телебачення

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація